Legionella preventie

Legionella preventie – een legionella-uitbraak dient te allen tijde voorkomen te worden. Een abrupte toename van het aantal legionellabacteriën heeft namelijk grote financiële gevolgen, maar is ook erg schadelijk voor de gezondheid van uw personeel. Wij produceren hét desinfectiemiddel, waarmee u legionella in uw waterleidingen effectief kunt bestrijden, genaamd Freebac-Clearoxyl. Tevens verzorgen we een op maat gemaakt legionella beheersplan, waarmee een toekomstige uitbraak wordt voorkomen.

Vraag Offerte Aan

Het belang van legionella preventie

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd. Hierdoor kan een plotselinge uitbraak ontstaan. De enige manier om dit te voorkomen, is door preventief op te treden middels een legionella beheersplan. Hierin staan onder meer de volgende taken omschreven:

  • Risicoplekken in uw waterleidingen aankaarten
  • Verzorgen van periodieke watermetingen
  • Naleven wet- en regelgeving

Effectief legionella bestrijden

Is er sprake van een legionella-uitbraak in uw bedrijf? Dan is het zaak om zo snel mogelijk te schakelen. Een uitbraak kan namelijk vele besmettingen tot gevolg hebben. Freebac-Clearoxyl staat bekend als hét desinfectiemiddel voor een effectieve legionella bestrijding. Zowel grote als kleine bedrijven gebruiken ons middel om legionella uit hun waterleidingen te verwijderen. 

Wat kunt u van ons verwachten?

Als producent en leverancier van het middel Freebac-Clearoxyl staan wij u bij in het bestrijden van de legionellabacterie. Daarnaast zorgen wij er als specialist op het gebied van desinfectie voor dat er een legionella beheersplan wordt opgesteld, waarmee toekomstige legionella-uitbraak wordt voorkomen. Kort samengevat bieden wij:

  • Een effectief middel voor het verwijderen van legionella uit uw waterleidingen: Freebac Clearoxyl
  • Een uitgekiend beheersplan, waarmee u op de lange termijn een uitbraak van de bacterie voorkomt
  • Aanvullend advies op maat

Waar komt de legionellabacterie voor?

Legionella preventie start me het in kaart brengen van de risicogebieden in uw bedrijfspand. Oude waterleidingen blijken vaak een broedplaats te zijn voor legionellabacteriën, maar ook de nieuwste watersystemen kunnen vatbaar zijn voor een uitbraak. Doordat legionella zich snel vermenigvuldigt kunnen binnen enkele dagen grote delen van uw waterleidingen de bacterie bevatten. 

Uw werknemers kunnen besmet raken wanneer de legionellabacterie zich vermenigvuldigt en via druppels waternevel in de lucht komt. Uw personeel ademt deze lucht in, met alle gevolgen van dien. Plekken in uw bedrijfspand waar waternevel ontstaat zijn douches en natte koeltorens. Vandaar dat deze plekken bij het maken van een legionella beheersplan en risicoanalyse grondig worden onderzocht. 

Symptomen van legionella

De zwaarste vorm van legionella staat bekend als de veteranenziekte. Deze infectie heeft een longonsteking tot gevolg. De overige symptomen van legionella zijn o.a. kortademigheid, overgeven, hoofdpijn, hoge koorts (> 39°) en hoesten. 

Meer dan alleen het voorkomen van legionella

Met Freebac-Clearoxyl kan preventief worden opgetreden tegen legionella. Daarnaast is het desinfectiemiddel ook uiterst geschikt voor het bestrijden en voorkomen van onderstaande bacteriën:

Vraag direct een offerte aan

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt bellen naar 0527-688336, maar het is natuurlijk ook mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Heeft u nog vragen die u aan ons wilt stellen? Ook daarvoor kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze experts beantwoorden graag al uw vragen en leggen u uit wat een legionella preventie voor uw bedrijf kan betekenen. 


captcha