Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Hier vindt u diverse informatieve blogs:

Legionella voorkomen: waarom is dit zo belangrijk en hoe doet u dit?

Als professionals op het gebied van desinfectiemiddelen leveren wij graag ons steentje bij als het gaat om legionella voorkomen. Binnen de voedingsmiddelenindustrie heeft Freebac een hoop kennis opgedaan als het gaat om het onderwerp legionella en legionellabestrijding. Binnen diezelfde industrie dragen we bij aan het voorkomen van een legionella uitbraak met ons milieuvriendelijke desinfectiemiddel Freebac-clearoxyl.

Maar ook buiten de plekken en fabrieken waar deze voedingsmiddelen worden verwerkt kan een legionella uitbraak plaatsvinden. Om de kans daarop zo klein mogelijk te houden delen wij onze kennis over het onderwerp graag met u, zodat u de juiste maatregelen kunt treffen wanneer nodig. Zo kunt u actief legionella voorkomen.

In dit blog leest u alles wat u moet weten over het voorkomen van een legionella uitbraak en vertellen we u welke maatregelen u moet treffen, wanneer er wel een uitbraak plaatsvindt.

Legionella beheersplan

Een legionella beheersplan is bij zogenaamde prioritaire locaties verplicht door de overheid. Op de website van de rijksoverheid vindt u precies welke locaties hieronder vallen. Op deze locaties is het risico op een legionella besmetting hoger en daarmee ook de impact bij een uitbraak.

Hoewel voedselverwerkingsbedrijven officieel niet onder deze prioritaire locaties vallen, is een legionella beheersplan toch erg belangrijk. Het plan kan namelijk de schade van een eventuele legionella uitbraak beperken, zowel op het gebied van gezondheid als op financieel gebied.

Het maken van een legionella beheersplan kan voor bedrijven een ingewikkelde klus zijn. En als er ondanks alle maatregelen toch een uitbraak plaatsvindt, is het volgen van het plan en het gebruiken van de juiste middelen om de bacterie te bestrijden een tweede. Freebac helpt u echter met beide. Weten hoe? We vertellen u er hier alles over.

Listeria monocytogenes

Listeria monocytogenes, kortweg listeria genoemd, is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken die listeriose heet. Hoewel het een zeldzame infectieziekte is, is het wel één om voor op te passen. Het kan namelijk zeer vervelende symptomen veroorzaken.

De kans op een listeria besmetting is vrij klein, maar kan grote gevolgen hebben wanneer er zich een uitbraak voordoet. Op kleine schaal, bijvoorbeeld wanneer thuis geïnfecteerde producten worden gegeten door het onjuist bewaren van producten, blijven de gevolgen beperkt tot een persoon of gezin. Wanneer een uitbraak zich echter voordoet bij een voedselverwerkingsbedrijf zijn de gevolgen veel groter, omdat producten vanuit deze bedrijven breed gedistribueerd worden.

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl