Freebac-Mucusol

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces.

Hogere kwaliteit
De kwaliteit van vis moet op een hoger plan. Mucusol® biedt daarbij de helpende hand voor de ontslijming van zalm. Mucusol® is een ontslijmingsmiddel voor de visindustrie. Door de speciale samenstelling weekt Mucusol® de slijmlaag van de vis voorzichtig los. In tegenstelling tot machinale ontslijming tast Mucusol® de kwaliteit van de vis niet aan. Kleur, geur en smaak blijven behouden, terwijl het visvlees niet in contact komt met harde voorwerpen. Ontslijmen was nog nooit zo eenvoudig en effectief.

Snelle en langzame methode
Mucusol® kan toegepast worden via een snelle of een langzame methode. Bij de snelle methode wordt een container gevuld met een kleine hoeveelheid water en Mucusol®. Een hoeveelheid vis verblijft gedurende enkele minuten in deze oplossing, waarna de vis gereed is voor verdere verwerking. Een nieuwe hoeveelheid vis kan in dezelfde oplossing ontslijmd worden. Afhankelijk van de hoeveelheid slijm kan de oplossing 1-3 maal gebruikt worden. Bij de langzame methode wordt een kleine hoeveelheid Mucusol® toegevoegd aan de vis die in de cel staat te wachten op verwerking. Op het moment dat de vis verwerkt dient te worden, is de vis ontslijmd en klaar voor verwerking.

Voordelen in het productieproces
Wanneer de slijmlaag niet goed verwijderd wordt, treedt er door versmering vervuiling van machinerie en procesbanden op. Deze vervuiling vormt een uitstekende voedingsbodem voor Listeria-bacteriën. Door de verwijdering van de slijmlaag wordt in het gehele verwerkingsproces deze voedingsbodem weggenomen. Mucusol® werkt dus ook preventief tegen de groei van de Listeria-bacterie.

+ Verwijdering slijmlaag
+ Geen versmering in het proces
+ Visvlees blijft intact
+ Preventief tegen Listeria-bacterie

Handige links:
 - Flyer Mucusol in de visindustrie