Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Listeria bestrijden

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken; een ziekte waaraan men kan overlijden. Het bestrijden van de listeria bacterie is echter geen eenvoudige taak. Ons desinfectiemiddel op basis van oxidatie, genaamd Freebac-Clearoxyl, vormt voor menig voedingsproduct dé ideale oplossing. 

Houd rekening dat Freebac enkel gebruikt kan worden voor het desinfecteren van onder meer productieruimtes en apparatuur. Het middel dient niet als reinigingsmiddel te worden gebruikt. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie over het bestrijden van listeria!

Vraag Offerte Aan

Toelichting: De wetenschappelijke naam van listeria is listeria monocytogenes.

Listeria bestrijden binnen de voedingsindustrie

Het bestrijden van listeria vormt vaak een uitdaging. De bacterie past zich namelijk snel aan, aan de veranderende omstandigheden. Vandaar dat het hoge en lage temperaturen kan overleven, maar ook droogte. Treedt er een listeria uitbraak binnen uw productiehal op? Dan bent u genoodzaakt uw productie tijdelijk stop te zetten, wat enorme financiële gevolgen teweegbrengt. 

Bij de bestrijding van listeria monocytogenes ligt een oxidatietechniek voor de hand. Door in te zetten op volledige vernietiging van de bacterie is resistentie onmogelijk. Het desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl is hier uitermate geschikt voor. Onze Listeria-aanpak is onder andere succesvol bij de productie van vis, vlees, kaas, salades etc.

Focus op listeria preventie

Bestrijding is echter altijd een stap te laat. Het probleem doet zich al voor, waar het mogelijkerwijs voorkomen had kunnen worden. De grondige desinfectie van wanden, vloeren, werkoppervlakken, transportbanden en machinerie is daarom van het grootste belang. Door de voedingsbodem van de bacteriën grondig weg te nemen wordt de kans op vermeerdering sterk verkleind. Preventie is daarom de eerste stap in het bestrijdingsproces van Listeria.

Houd overigens rekening met het feit dat ons middel enkel voor desinfectiedoeleinden gebruikt kan worden. Freebac is namelijk ongeschikt voor het reinigen van oppervlakten en apparatuur.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als producent en leverancier van desinfectiemiddelen kunnen wij u helpen met zowel het voorkomen als bestrijden van de listeria bacterie. Uiteraard voorzien wij u ook van deskundig advies, zodat een toekomstige uitbraak wordt voorkomen. Samengevat bieden wij het onderstaande:

  • Wij leveren het krachtige desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl;
  • Wij zorgen voor een ontsmetting van productieruimtes;
  • Wij geven tot slot aanvullend advies binnen uw praktijksituatie.

Bestrijden van uiteenlopende bacteriën

Ons desinfectiemiddel wordt dagelijks gebruikt voor het effectief bestrijden van de listeria bacterie en het voorkomen van toekomstige uitbraken. Daarnaast is Freebac-Clearoxyl uiterst geschikt voor het voorkomen van uitbraken van onderstaande bacteriën:

Offerte aanvragen voor listeria bestrijden

Wilt u zich informeren naar ons desinfectiemiddel? Of heeft u misschien een andere vraag? Onze experts staan u graag te woord en lichten het belang van het bestrijden van listeria toe.

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl