Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Freebac-Clearoxyl

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen of andere organische vervuiling. Hierdoor staat het bekend als slim desinfectiemiddel en heeft het middel een zeer hoge effectiviteit, een werkingsduur tot 110 uur en een minimale doseringshoeveelheid.

Effectiviteit 

Tests tonen aan dat Freebac-Clearoxyl® bacteriën, virussen, gisten, schimmels en sporicides effectief afdoodt (reducties > 5 log). Resistentie tegen dit desinfectiemiddel is onmogelijk. Naspoelen is bij gebruik van Freebac-Clearoxyl® overbodig. Er blijven geen residuen achter.

Toepassingen

Het desinfectiemiddel kan overal toegepast worden binnen het productieproces. Freebac-Clearoxyl® kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de desinfectie van machinerie, werkoppervlakken en gereedschap.

+ Zeer effectieve doding micro-organismen
+ Inwerktijd minder dan 5 minuten
+ Geen residuen
+ Naspoelen overbodig
+ Geen resistentie mogelijk
+ Ook afdoding bacteriesporen

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide heeft een krachtige oxiderende werking. Het probleem met pure waterstofperoxide is dat het erg instabiel is. Het reageert erg snel, stopt nooit meer met reageren en is dus snel “op”. Om dit tekort te ondervangen zijn veel methodes bedacht om de waterstofperoxide meer stabiel te maken. Deze hebben een wisselend succes. Freebac is gestabiliseerd middels een gel van natuureigen producten, waaronder voedingszuren. Vandaar dat het desinfectiemiddel voor een volledig gecontroleerde reactie van waterstofperoxide zorgt, met als gevolg dat erg weinig chemicaliën verloren gaan en een veel betere desinfectie wordt bereikt. De waterstofperoxide wordt omgezet in microencapsulated oxygen: Dit maakt Freebac een uniek middel, dat niet meer te vergelijken is met waterstofperoxide.

Waarom Freebac?

Freebac is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof. Freebac-Clearoxyl kent de volgende eigenschappen:

  1. Een krachtige oxiderende werking: Omdat de actieve stof waterstofperoxide is, blijft dit het voornaamste werkingsprincipe.
  2. Een milde werking: de oxiderende werking beperkt zich tot het micro-organisme. Freebac-Clearoxyl is zo mild dat het apparatuur niet aantast (geen put corrosie en aantasting van aluminium).
  3. Een langdurige werking: de stabilisator van Freebac-Clearoxyl is zo krachtig dat het middel extreem lang stabiel kan blijven (tot 110 uur).
  4. Start/stopfunctie: wanneer er geen organische vervuiling aanwezig is, komen er geen actieve bestanddelen vrij. Het is dus mogelijk dat Freebac-Clearoxyl wat bacteriën doodt, haar restcapaciteit behoudt en na enkele uren nieuw aangekomen bacteriën weer doodt.
  5. Residuloos: Waterstofperoxide vervalt uiteindelijk tot water en zuurstof. De stabilisatoren worden in het proces door de waterstofperoxide verbruikt. Hier blijft dus ook niets van over.
  6. Kleur, geur- en smaakloos: het middel kent geen nare bijeffecten in het proces.
  7. Extreem groot werkingsgebied: Verwijdert zowel grampositieve als gramnegatieve bacteriën, schimmels, bacteriesporen en virussen.
  8. Geen resistentie mogelijk: door de oxidatieve werking kan er geen resistentie worden opgebouwd.

Meer informatie 

Zie ook het artikel: Desinfectiemiddelen op basis van waterstofperoxide in de voedselverwerkende industrie

Zie ook het artikel: Voordelen van Freebac-Clearoxyl t.o.v. andere desinfectiemiddelen

Bent u op zoek naar een ontslijmingsmiddel? Ga dan naar onze pagina over Mucusol

Bekijk hieronder ook de korte animatie video van Freebac-Clearoxyl:

Handige links:

Verkoop:

Freebac is direct bij ons verkrijgbaar. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

Tel: 0527-688336

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl