Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Waterstofperoxide Desinfectie

Waterstofperoxide desinfectie – dagelijks wordt waterstofperoxide binnen diverse branches gebruikt voor het desinfecteren van water. Waterstofperoxide zorgt namelijk voor een oxiderende werking en laat geen residu na. Echter kent het middel ook stabiliteitsproblemen. Wij hebben daar de oplossing voor: waterstofperoxide met speciale stabiliserende bestanddelen, genaamd Freebac-Clearoxyl®. Naast het stabiliserend effect, heeft u met Freebac-Clearoxyl een lagere dosering nodig voor het reinigen van proceswater, of het desinfecteren van organisch materiaal in afvoerwater. Vraag direct een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie!

Vraag Offerte Aan

Desinfecteren met waterstofperoxide

Desinfectiemiddelen op basis van waterstofperoxide is relatief onbekend in de voedselverwerkende industrie. De meeste desinfectiemiddelen zijn gebaseerd op chloorverbindingen, quaternaire ammoniumverbindingen (quats) of alcohol. Ontsmettingsmiddelen op basis van waterstofperoxiden zijn sinds een aantal jaren ontwikkeld tot een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk product. 

Grondige ontsmetting met waterstofperoxide

Het ontsmettingsmiddel waterstofperoxide kent tekortkomingen in de vorm van stabiliteitsproblemen. Bij het desinfecteren met waterperoxide ontstaat namelijk een autoredoxreactie. Dit betekent dat het middel nooit meer kan stoppen met reageren wanneer de reactie eenmaal is begonnen. Hierdoor is bij gebruik van “gewone” waterstofperoxide een enorme hoeveelheid peroxide benodigd om alle bacteriën af te doden. 

Door het toevoegen stabiliserende bestandsdelen wordt dit effect ondervangen. Freebac-Clearoxyl behoort om die reden tot de meest stabiele desinfectiemiddelen op basis van waterstofperoxide. Wij zetten waterstofperoxide om in microencapsulated oxygen. Vandaar dat Freebac uniek is en niet meer te vergelijken is met waterstofperoxide. 

Vraag Offerte Aan

Werkingsprincipe

Waterstofperoxide desinfectiemiddelen kennen een oxidatieprincipe. Eenvoudig gezegd: bij het desinfecteren met waterstofperoxide worden de bacteriën verbrand. Bij andere desinfectieproducten (chloor, quats) wordt de celkern van de bacterie aangetast. Dit is een ander werkingsprincipe. Voor deze methodiek kunnen micro-organismen resistent worden. Voor waterstofperoxide is dat onmogelijk. Tegen verbranding is namelijk niets bestand.

Drie generaties waterstofperoxide

De eerste generatie desinfectiemiddelen op basis van waterstofperoxide bleken niet stabiel genoeg. De tweede generatie waterstofperoxides, gestabiliseerd met zilver(nitraat) of perazijnzuur, hebben vaak nadelen op de langere termijn. De nieuwste generatie waterstofperoxide heeft de toekomst: waterstofperoxide gestabiliseerd met natuurlijke bestanddelen; effectief, stabiel, geen residuen en geen nadelige gevolgen voor apparatuur en oppervlakken.

Geen residuen

Waterstofperoxide kent als chemische formule H2O2. Na reactie valt het molecuul uiteen in H2O en O2. In die zin laat het desinfecteren met waterstofperoxide geen residuen na. Water en zuurstof komen overal voor en zijn niet schadelijk of gevaarlijk. Dit is een belangrijke reden waarom waterstofperoxide vaak wordt gebruikt voor het reinigen van (drink-)watertoepassingen. Daarnaast komt deze eigenschap van waterstofperoxide ook in de food industry uitstekend van pas.

Waar gebruikt u ons middel voor?

Als producent van desinfectiemiddelen leveren wij Freebac-Clearoxyl aan bedrijven in zowel de Nederlandse als de Europese markt. U gebruikt ons middel onder meer voor:

  • Het reinigen van proceswater
  • Desinfecteren van organisch materiaal in afvoerwater

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan

Bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vandaag contact met ons op een laat u informeren door één van onze experts. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0527-688336, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw vraag via het onderstaande contactformulier te stellen. Wij reageren doorgaans binnen enkele dagen en zorgen ervoor dat al uw vragen omtrent waterstofperoxide desinfectie worden beantwoord. 

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl