Biofilm verwijderen

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct, met de stillegging van de productie tot gevolg. Wij bieden daar de oplossing voor: een desinfectiemiddel op basis van actieve zuurstof, genaamd Freebac-Clearoxyl. Hiermee kunt u biofilmvorming effectief verwijderen en zorgt u voor een hygiënische werkomgeving. 

Vraag Offerte Aan 

Biofilm effectief verwijderen

Binnen de voedingsindustrie is een hoog niveau van hygiëne vereist. Het ontstaan van biofilm kan daarom desastreuze gevolgen kan hebben voor de productie. Biofilms kunnen tevens een uitbraak van listeria of salmonella tot gevolg hebben. Met Freebac-Clearoxyl zorgt u ervoor dat de broeinesten van bacteriën effectief en grondig worden verwijderd. Dit is echter een tijdelijke oplossing, aangezien biofilm zich opnieuw kan ontwikkelen. Vandaar dat wij u voorzien van een preventieplan, waarmee u ook op de lange termijn het ontstaan van biofilms kunt voorkomen.  

Waar ontstaat biofilm?

Biofilm ontstaat op zowel open als gesloten oppervlakten, wat het verwijderen ervan aanzienlijk bemoeilijkt. Hierbij kunt u denken aan koelsystemen, warmtewisselaars en drinkwaterleidingen. Nadat het bacteriële broeinest is ontstaan, hecht het zich steeds meer aan het oppervlak en wordt het moeilijk om het geheel te verwijderen. Biofilm breekt op een gegeven moment open, wat leidt tot de verspreiding van bacteriën als listeria en salmonella. Vandaar dat het tijdig verwijderen van biofilmvorming geprioriteerd wordt door uiteenlopende bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie. 

Waar schakelt u ons voor in?

Wij produceren en leveren desinfectiemiddelen die binnen diverse branches worden toegepast. Daarnaast voorzien u van deskundig advies en een preventieplan, waarmee u ook op de lange termijn biofilm-vrij kunt produceren. Kort samengevat bieden wij:

  • Het middel Freebac-Clearoxyl, waarmee u biofilm kunt verwijderen en voorkomen;
  • Een complete ontsmetting van productieruimtes en oppervlakten;
  • Een gedegen analyse, gevolgd door een preventieplan;
  • Aanvullend advies op maat.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 0527-688336, of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand contactformulier. Ook voor overige vragen kunt u ons telefonisch bereiken. Onze experts gaan graag met u in gesprek en beantwoorden al uw vragen omtrent het verwijderen van biofilm.  


captcha