Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Legionella preventie

Legionella preventie – een legionella-uitbraak dient te allen tijde voorkomen te worden. Een abrupte toename van het aantal legionellabacteriën heeft namelijk grote financiële gevolgen, maar is ook erg schadelijk voor de gezondheid van uw personeel. Wij produceren hét desinfectiemiddel, waarmee u legionella in uw waterleidingen effectief kunt bestrijden, genaamd Freebac-Clearoxyl. Tevens verzorgen we een op maat gemaakt legionella beheersplan, waarmee een toekomstige uitbraak wordt voorkomen.

Vraag Offerte aan

Het belang van legionella preventie

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd. Hierdoor kan een plotselinge uitbraak ontstaan. De enige manier om dit te voorkomen, is door preventief op te treden middels een legionella beheersplan. Hierin staan onder meer de volgende taken omschreven:

  • Risicoplekken in uw waterleidingen aankaarten
  • Verzorgen van periodieke watermetingen
  • Naleven wet- en regelgeving

Effectief legionella bestrijden

Is er sprake van een legionella-uitbraak in uw bedrijf? Dan is het zaak om zo snel mogelijk te schakelen. Een uitbraak kan namelijk vele besmettingen tot gevolg hebben. Freebac-Clearoxyl staat bekend als hét desinfectiemiddel voor een effectieve legionella bestrijding. Zowel grote als kleine bedrijven gebruiken ons middel om legionella uit hun waterleidingen te verwijderen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Als producent en leverancier van het middel Freebac-Clearoxyl staan wij u bij in het bestrijden van de legionellabacterie. Daarnaast zorgen wij er als specialist op het gebied van desinfectie voor dat er een legionella beheersplan wordt opgesteld, waarmee toekomstige legionella-uitbraak wordt voorkomen. Kort samengevat bieden wij:

  • Een effectief middel voor het verwijderen van legionella uit uw waterleidingen: Freebac Clearoxyl
  • Een uitgekiend beheersplan, waarmee u op de lange termijn een uitbraak van de bacterie voorkomt
  • Aanvullend advies op maat

Waar komt de legionellabacterie voor?

Legionella preventie start me het in kaart brengen van de risicogebieden in uw bedrijfspand. Oude waterleidingen blijken vaak een broedplaats te zijn voor legionellabacteriën, maar ook de nieuwste watersystemen kunnen vatbaar zijn voor een uitbraak. Doordat legionella zich snel vermenigvuldigt kunnen binnen enkele dagen grote delen van uw waterleidingen de bacterie bevatten.

Uw werknemers kunnen besmet raken wanneer de legionellabacterie zich vermenigvuldigt en via druppels waternevel in de lucht komt. Uw personeel ademt deze lucht in, met alle gevolgen van dien. Plekken in uw bedrijfspand waar waternevel ontstaat zijn douches en natte koeltorens. Vandaar dat deze plekken bij het maken van een legionella beheersplan en risicoanalyse grondig worden onderzocht.

Symptomen van legionella

De zwaarste vorm van legionella staat bekend als de veteranenziekte. Deze infectie heeft een longonsteking tot gevolg. De overige symptomen van legionella zijn o.a. kortademigheid, overgeven, hoofdpijn, hoge koorts (> 39°) en hoesten.

Meer dan alleen het voorkomen van legionella

Freebac-Clearoxyl kan worden gebruikt om legionella te voorkomen. Daarnaast is het desinfectiemiddel ook ideaal voor het bestrijden en voorkomen van de volgende bacteriën:

Vraag direct een offerte aan

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt bellen naar 0527-688336, maar het is natuurlijk ook mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Heeft u nog vragen die u aan ons wilt stellen? Ook daarvoor kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze experts beantwoorden graag al uw vragen en leggen u uit wat een legionella preventie voor uw bedrijf kan betekenen. 

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl