Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Fusarium

Fusarium is een geslacht van schimmels die veel voorkomen in diverse gewassen. De meest bekende variant is Fusarium oxysporum, ook wel bekend onder de benaming Fusarium-verwerkingsziekte. De schimmel kent voor ieder gewas een specifiek ras en veroorzaakt fusariumrot bij de teelt van onder meer tomaten, komkommers en snijbloemen. 

Wij leveren hét desinfectiemiddel, waarmee u effectief fusarium kunt bestrijden, genaamd Freebac-Clearoxyl. Ons middel dient aanbracht te worden op mesjes, machines en overige oppervlakten. Ook wordt Freebac-Clearoxyl dagelijks gebruikt voor het reinigen van waterleidingen. Het middel kan echter niet op planten worden aangebracht. Wij voorzien u graag van een gedegen advies, zodat ook op de lange termijn een uitbraak van Fusarium oxysporum wordt voorkomen.

Vraag Offerte Aan

Fusarium bestrijden

Effectief Fusarium bestrijden doet u met Freebac-Clearoxyl. Ons desinfectiemiddel werkt op basis van waterstofperoxide. Een belangrijke nuance is de toevoegingen van enkele stabiliserende bestandsdelen, resulterend in ons unieke desinfectiemiddel. Voor het effectief afdoden van Fusarium heeft u weinig Freebac-Clearoxyl nodig, omdat het middel geen autoredoxreactie teweegbrengt. 

Ons desinfectiemiddel kan overigens niet op planten worden aangebracht en dient alleen gebruikt te worden voor het desinfecteren van apparaten, gereedschappen en oppervlakken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Fusarium preventie

Een uitbraak van Fusarium oxysporum dient te allen tijde voorkomen te worden. Door het grondig desinfecteren van onder meer mesjes, snijoppervlakken en machines, maar ook waterleidingen, treedt u preventief op tegen Fusarium. Een uitbraak van de schimmel kan grote financiële schade tot gevolg hebben. Graag voorzien wij u van een gedegen advies, zodat u tijdig maatregelen kunt treffen. Samengevat bieden wij het onderstaande:

  • Hét desinfectiemiddel voor het bestrijden van Fusarium
  • Advies over het gebruik van Freebac en het voorkomen van een uitbraak
  • Aankaarten risicoplekken voor het ontstaan van Fusarium

Symptomen Fusarium

Bij een uitbraak van Fusarium is het zaak tijdig de symptomen te herkennen. Fusarium veroorzaakt verwelking en vergeling van de bladeren. Bovendien treedt de schimmel vaak aan één kant van de stengel op. Langzaamaan verwelkt de hele plant. Door de stengelvoet door te snijden kunt u de verkleuring van de xyleemvaten waarnemen. 

De optimale temperatuur voor het ontstaan van de Fusarium-schimmels is 25 - 28 °C. De schimmel overleeft het langst in droge grond met pH-waardes onder de 7. 

Voorkomen van diverse schimmels en gisten

Dagelijks wordt ons middel binnen uiteenlopende branches gebruikt voor het bestrijden en preventief optreden tegen uiteenlopende schimmels en gisten. Naast Fusarium biedt Freebac-Clearoxyl een effectieve werking tegen:

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer informatie ontvangen over Fusarium, of bent u benieuwd naar de werking van Freebac-Clearoxyll? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of stuur ons een e-mail. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog wat andere vragen heeft. Wij zijn altijd telefonisch te bereiken. Graag staan wij u te woord en zorgen we ervoor dat al uw vragen over het bestrijden van Fusarium worden beantwoord.

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl