Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Liquids: Voordelen

Freebac versus andere desinfectiemiddelen

Hieronder een samenvatting met voor- en nadelen van andere desinfectiemiddelen in de markt:

1. Op basis van chloor: 

  • Chloor wordt steeds minder populair vanwege mogelijk carcinogene verbindingen.
  • De effectiviteit van chloor is erg gebonden aan de zuurgraad.
  • Chloorverbindingen hebben een doordringende geur. 
  • De toepassing in watersystemen is sowieso niet effectief.
  • Voor desinfectie van productieruimten kan chloor effectief zijn.
  • Het wordt vooral gebruikt vanwege de lage kosten.

2. Op basis van quaternaire ammoniumverbindingen:

  • Quats kunnen goed werken.
  • Micro-organismen worden echter snel resistent dus er moet voortdurend van concentratie en middel worden gewisseld.
  • Quats laten residuen achter in/op apparatuur.
  • Quats zijn niet altijd effectief, bijvoorbeeld Listeria is moeilijk te doden.

3. Op basis van alcohol:

  • De werkingsduur van alcohol is vaak te kort omdat het snel vervliegt.

4. Op basis van perazijnzuur:

  • Perazijnzuur is agressief en tast machinerie aan, het kan niet op langere termijn gebruikt worden. 
  • Perazijnzuur heeft een penetrante geur.

5. Op basis van waterstofperoxide:

  • Waterstofperoxiden zijn over het algemeen goede desinfectiemiddelen.
  • Middelen met zilvernitraat brengen een risico op metaal in het voedsel mee.
  • Middelen met perazijnzuur zijn ook erg agressief voor apparatuur.
  • Van middel tot middel kunnen er nadelen optreden.

Freebac-Clearoxyl behoort tot de laatste groep waterstofperoxiden. Het is gestabiliseerd middels een gel van natuureigen producten, waaronder voedingszuren, waardoor de waterstofperoxide wordt omgezet in microencapsulated oxygen. Freebac kent geen van de nadelen van de bovenstaande middelen!

 

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl