Salmonella bestrijden

Salmonella bestrijden – het bestrijden van de salmonellabacterie wordt vandaag de dag als prioriteit beschouwd binnen menig bedrijf. De uitbraak van salmonella leidde in de jaren 90 tot massale sterfte in de kalverhouderij. Sindsdien is de salmonellabacterie nooit helemaal verdwenen en wordt het voornamelijk gediagnosticeerd in de vleesveehouderij en de melkveehouderij. Een salmonella-uitbraak heeft hoge financiële kosten tot gevolg en kan leiden tot sterfte van uw vee. Wij produceren het desinfectiemiddel, waarmee salmonella effectief wordt bestreden, genaamd Freebac-Clearoxyl. Daarnaast voorzien wij u van een gedegen advies, zodat een toekomstige salmonella-uitbraak voorkomen kan worden. 

Vraag Offerte Aan

Effectief bestrijden van salmonella

Het effectief bestrijden van salmonella is een prioriteit voor bedrijven binnen uiteenlopende branches. Salmonellabacteriën kunnen in o.a. voedsel, water of melk ontstaan. Een plek waar salmonellabacteriën zich vaak vermenigvuldigd is de drinkwaterleiding van een veehouderijstal. Door contact tussen uw vee en door fecaal-orale overdracht via de waterleiding, kan uw veehouderij getroffen worden door een salmonella-uitbraak. Freebac-Clearoxyl is hét desinfectiemiddel op basis van waterstofperoxide, waarmee de salmonellabacterie grondig wordt bestreden. Hiermee loopt uw bedrijf een lagere financiële schade op, in de vorm van o.a. sterfte- en behandelingskosten.

Salmonella voorkomen

De enige manier om salmonella te voorkomen is door preventief op te treden. Wij voorzien u graag van een gedegen advies, waarmee u zelfstandig een potentiële salmonella-uitbraak voorkomt. Samengevat bieden wij het onderstaande:

  • Krachtig desinfectiemiddel voor het bestrijden van salmonella
  • Advies over het gebruik van Freebac en de risicoplekken

Welke maatregelen kunt u zelf nemen?

De hoge bedrijfseconomische schade die gepaard gaat met het bestrijden van salmonella, is reden genoeg voor vlees- en melkveehouderijen om preventieve maatregelen te nemen. Wij adviseren u graag over het preventief optreden tegen salmonella, maar er zijn natuurlijk ook maatregelen die u als bedrijf zijnde direct kunnen treffen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Periodieke ongediertebestrijding
  • Materiaal tussen groepen dieren gescheiden houden
  • Mestaanvoer van andere bedrijven voorkomen
  • Hoogstaande bedrijfshygiëne bij gebruik van kleding

Effectief bestrijden van diverse bacteriën

Freebac-Clearoxyl wordt dagelijks gebruikt voor het effectief bestrijden van de Salmonellabacterie, maar ook voor het preventief optreden tegen een bacteriële uitbraak. Tevens is ons middel uiterst geschikt voor het bestrijden en voorkomen van onderstaande bacteriën:

Salmonella bestrijden met Freebac - neem contact op

Wilt u zich informeren naar de werking van Freebac-Clearoyl? Neem dan direct contact met ons op. Uiteraard is het mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0527-688336. Stelt u liever uw vragen via de mail? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij reageren doorgaans binnen enkele dagen en beantwoorden al uw vragen omtrent het bestrijden van salmonella.


captcha