Botrytis

Botrytis is een beruchte schimmelziekte in de tuinbouw en staat ook wel bekend als de grauwe schimmel. De schimmel komt veel voor in de teelt en na-oogst van fruit en bloemen. Wanneer sprake is van een hoge luchtvochtigheid, kan botrytis zich gemakkelijk verspreiden. Het gevolg hiervan is dat uw planten gaan rotten. Wij bieden hét middel voor een effectieve bestrijding van botrytis: Freebac Clearoxyl. Tevens voorzien wij u van een gedegen advies, zodat u ook op de lange termijn een uitbraak van botrytis voorkomt. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie!

Vraag Offerte Aan

Botrytis bestrijden

Botrytis effectief bestrijden doet u met Freebac Clearoxyl. Ons desinfectiemiddel werkt op basis van waterstofperoxide en biedt een oxiderende werking, met als gevolg dat de schimmels worden gedood. De bestrijding van botrytis kan tevens op verschillende manieren tot uitvoering worden uitbracht. Zo is het mogelijk om Freebac Clearoxyl in kleine hoeveelheden aan het water van uw bewateringssysteem toe te voegen.

Daarnaast is ons desinfectiemiddel uiterst geschikt voor het desinfecteren van machinerie en werkoppervlakken, zoals tafels en scharen. Door tijdig te desinfecteren en door de focus te leggen op een hygiënische bedrijfsvoering, kunt u het ontstaan en de verspreiding van botrytis voorkomen. 

Botrytis voorkomen

Wanneer de grauwe schimmel zich eenmaal heeft verspreid, is de bedrijfseconomische schade vaak niet te overzien. Vandaar dat het voorkomen van botrytis binnen de tuinbouw als prioriteit moet worden geacht. Naast een gedegen advies over het bestrijden en voorkomen van botrytis, bieden wij het onderstaande:

  • Hét desinfectiemiddel tegen botrytis
  • Veel voorkomende risicoplekken aangekaart
  • Advies over hygiënische bedrijfsvoering, goede sanitatie en verzorging van het gewas

Waar komt botrytis voor?

Botrytis komt veel voor in de teelt van gewassen, vooral wanneer sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Sommige gewassen zijn erg gevoelig voor de schimmel, zoals aardbeien, roos en chrysant. Bovendien tast de schimmel bij voorkeur zwak plantmateriaal aan, om vervolgens verder uit te groeien op afstervende of dode planten. Daaropvolgend kan het zelfs overspringen op levend materiaal. 

Andere benamingen van de schimmel

De wetenschappelijke benaming van botrytis is botryotinia fuckeliana. Synoniemen hiervan zijn botrytis cinerea en botrytis-rot. Verder staat de schimmelziekte onder meer bekend als grauwe schimmel, grijze schimmel en grijsrot. 

Voorkomen van diverse schimmels en gisten

Dagelijks wordt ons middel binnen uiteenlopende branches gebruikt voor het bestrijden en preventief optreden tegen uiteenlopende schimmels en gisten. Naast botrytis biedt Freebac-Clearoxyl een effectieve werking tegen:

Botrytis bestrijden? Neem contact op

Wilt u zich informeren? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Zijn er misschien nog andere vragen die u aan ons wilt stellen? Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande formulier. Wij reageren doorgaans binnen enkele dagen en adviseren u graag over het voorkomen en bestrijden van botrytis. 


captcha