Fusarium

Fusarium is een geslacht van schimmels die veel voorkomen in diverse gewassen. De meest bekende variant is Fusarium oxysporum, ook wel bekend onder de benaming Fusarium-verwerkingsziekte. De schimmel kent voor ieder gewas een specifiek ras en veroorzaakt fusariumrot bij de teelt van onder meer tomaten, komkommers en snijbloemen. 

Wij leveren hét desinfectiemiddel, waarmee u effectief fusarium kunt bestrijden, genaamd Freebac-Clearoxyl. Ons middel dient aanbracht te worden op mesjes, machines en overige oppervlakten. Ook wordt Freebac-Clearoxyl dagelijks gebruikt voor het reinigen van waterleidingen. Het middel kan echter niet op planten worden aangebracht. Treed tijdig op en schakel ons in voor een Fusarium-beheersplan, zodat ook op de lange termijn een uitbraak van Fusarium oxysporum wordt voorkomen.

Vraag Offerte Aan

Fusarium bestrijden

Effectief Fusarium bestrijden doet u met Freebac-Clearoxyl. Ons desinfectiemiddel werkt op basis van waterstofperoxide. Een belangrijke nuance is de toevoegingen van enkele stabiliserende bestandsdelen, resulterend in ons unieke desinfectiemiddel. Voor het effectief afdoden van Fusarium heeft u weinig Freebac-Clearoxyl nodig, omdat het middel geen autoredoxreactie teweegbrengt. 

Ons desinfectiemiddel kan overigens niet op planten worden aangebracht en dient alleen gebruikt te worden voor het desinfecteren van apparaten, gereedschappen en oppervlakken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Fusarium preventie

Een uitbraak van Fusarium oxysporum dient te allen tijde voorkomen te worden. Door het grondig desinfecteren van onder meer mesjes, snijoppervlakken en machines, maar ook waterleidingen, treedt u preventief op tegen Fusarium. Een uitbraak van de schimmel kan grote financiële schade tot gevolg hebben. Reageer daarom tijdig en schakel ons in voor een Fusarium-beheersplan op maat. Hierin worden onderstaande zaken nader toegelicht:

  • Risicoplekken voor het ontstaan van Fusarium
  • Duidelijke en concrete stappen voor het frequent desinfecteren van apparaten, gereedschappen en oppervlakken
  • Naleving wet- en regelgeving inzake Fusarium

Symptomen Fusarium

Bij een uitbraak van Fusarium is het zaak tijdig de symptomen te herkennen. Fusarium veroorzaakt verwelking en vergeling van de bladeren. Bovendien treedt de schimmel vaak aan één kant van de stengel op. Langzaamaan verwelkt de hele plant. Door de stengelvoet door te snijden kunt u de verkleuring van de xyleemvaten waarnemen. 

De optimale temperatuur voor het ontstaan van de Fusarium-schimmels is 25 - 28 °C. De schimmel overleeft het langst in droge grond met pH-waardes onder de 7. 

Voorkomen van diverse schimmels en gisten

Dagelijks wordt ons middel binnen uiteenlopende branches gebruikt voor het bestrijden en preventief optreden tegen uiteenlopende schimmels en gisten. Naast Fusarium biedt Freebac-Clearoxyl een effectieve werking tegen:

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer informatie ontvangen over Fusarium, of bent u benieuwd naar de werking van Freebac-Clearoyxl? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of stuur ons een e-mail. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog wat andere vragen heeft. Wij zijn altijd telefonisch te bereiken. Graag staan wij u te woord en zorgen we ervoor dat al uw vragen over Fusarium worden beantwoord.