Crazy roots

Crazy roots is een verschijnsel dat ook wel overmatige wortelgroei wordt genoemd. Crazy roots wordt veroorzaakt door de eencellige bacterie Agrobacterium rhizogenes, die als hormoonontregelaar een bovenmatige groei van de wortels teweegbrengt. Agrobacterium rhizogenes verspreidt zich snel en komt onder meer voor bij de teelt van komkommers, tomaten en courgettes. 

Het tijdig bestrijden van Crazy roots is de voornaamste prioriteit bij bedekte groenteteelten. Wij leveren hét middel voor het bestrijden van de bacterie, dat tevens ook gebruikt kan worden ter preventie: Freebac-Clearoxyl. Ons desinfectiemiddel zorgt voor een effectieve bestrijding en werkt op basis van waterstofperoxide. Door enkele unieke toevoegingen heeft u een desinfectiemiddel, waarmee u langdurig een uitbraak van crazy roots kunt voorkomen. 

Gebruik Freebac-Clearoxyl op apparatuur, gereedschap, oppervlakken en waterleidingen. Breng het middel niet op planten aan.

Vraag Offerte Aan

Crazy roots bestrijden

Het tijdig bestrijden van Crazy roots binnen de bedekte groenteteelt is noodzakelijk, omdat de bacterie grote financiële schade tot gevolg kan hebben. Agrobacterium rhizogenes verspreidt zich namelijk snel en kan via verwondingen aan de wortels planten binnendringen. Het gevolg varieert van enkele extra wortels tot gallen en tumoren op plantendelen, die volledig de steenwolblokken vullen. In enkele ernstige gevallen van Crazy roots raken zelf de druppelaars verstopt, waardoor de planten uitdrogen. 

Freebac-Clearoxyl zorgt voor een effectieve bestrijden van Crazy roots. Houd echter rekening met het feit dat ons desinfectiemiddel niet op planten moet worden aangebracht. Gebruik Freebac-Clearoxyl voor het desinfecteren van apparatuur, gereedschap en oppervlakken, zodat de bacterie Agrobacterium rhizogenes wordt afgedood en een eventuele Crazy roots uitbraak wordt voorkomen. Daarnaast laat het middel geen residu na, waardoor het ook ideaal geschikt is voor het reinigen van waterleidingen. 

Crazy roots voorkomen met Freebac-Clearoxyl

Freebac-Clearoxyl wordt dagelijks in de groenteteelt gebruikt bij het desinfecteren van onder meer mesjes, machines en overige oppervlakken. Tijdig desinfecteren zorgt ervoor dat een potentiële Crazy roots uitbraak een halt wordt toegeroepen. 

Ons desinfectiemiddel werkt op basis van waterstofperoxide, maar kent enkele bijgevoegde stabiliserende bestandsdelen. Het gevolg is dat er bij het bestrijden van de bacterie Agrobacterium rhizogenes geen autoredoxreactie optreedt, waarbij het middel niet meer kan stoppen met reageren. De bijgevoegde middelen zorgen ervoor dat dit effect wordt ondervangen. Het resultaat is een stabiele, doch effectieve werking. 

Heeft u nog vragen over ons middel, of wilt u misschien meer weten over Crazy roots? Schroom dan niet om ons te bellen. Wij beantwoorden graag uw vragen en informeren u over de mogelijkheden.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van bacteriën en bieden een uniek middel tegen Crazy roots, genaamd Freebac-Clearoxyl. Naast ons effectieve desinfectiemiddel kunnen wij u van een gedegen advies voorzien, waarmee u ook op de wat langere termijn een uitbraak van Crazy roots voorkomt. Hieronder volgt wat wij voor u kunnen betekenen:

  • Wij kaarten veel voorkomende risicoplekken aan
  • Bieden hét desinfectiemiddel tegen Crazy roots
  • Voorzien u tevens van een gedegen advies

Symptomen Crazy roots

De symptomen van Crazy roots variëren. Vaak zien we dat er extra wortels ontstaan aan de grond, of aan het steenwoloppervlak. Met regelmaat komt het echter voor dat steenwolblokken vollopen met worstel, met als gevolg dat de steenwolmat geen water meer doorlaat. Ook zien we dat druppelaars door groeiende worstel verstopt raken of zelfs worden weggedrukt. Dit leidt tot het verwelken en afsterven van de planten. 

Bestrijden van uiteenlopende bacteriën

Freebac-Clearoxyl wordt dagelijks binnen de groenteteelt gebruikt voor het bestrijden van uiteenlopende bacteriën. Naast Crazy roots kan het desinfectiemiddel gebruikt worden tegen:

Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan

Heeft u te lijden onder een uitbraak van Agrobacterium rhizogenes, of wilt u tijdig reageren en een potentiële uitbraak van Crazy roots voorkomen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan! Mocht u nog vragen hebben, of meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Mailen is uiteraard ook mogelijk. Wij staan u graag te woord en informeren u over Crazy roots.


captcha