Slide 1
Listeria bestrijden
Image is not available

Listeria bestrijden is voor veel bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie één van de voornaamste prioriteiten. De bacterie kan namelijk Listeriose veroorzaken...

Slide 2
Biofilm verwijderen
Image is not available

Biofilm verwijderen is een terugkerend onderwerp binnen de voedingsmiddelenindustrie. Biofilms kunnen op uiteenlopende oppervlakten ontstaan en zorgen voor de besmetting van het eindproduct...

Slide 3
Freebac-Clearoxyl
Image is not available

Freebac-Clearoxyl® is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Door toevoeging van een drager en een aantal stabilisatoren komt Freebac-Clearoxyl® alleen in actie wanneer het in aanraking komt met micro-organismen...

Slide 4
Legionella preventie
Image is not available

De legionella- bacterie verblijft standaard in uw waterleidingen. Wanneer het aantal bacteriën toeneemt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het gevaar van legionella hangt samen met het feit dat de bacterie zich snel vermenigvuldigd...

Slide 4
Freebac-Mucusol
Image is not available

Het ontslijmen van vis is een cruciale stap in het verwerkingsproces. Door vis te ontslijmen wordt een belangrijke bacteriebron weggenomen en wordt het productieproces vereenvoudigd. Ontslijming is dan ook het geheim van een optimaal visverwerkend proces...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Liquids: Advantages

Freebac vs. other disinfectants

Below is a summary of the advantages and disadvantages of other disinfectants on the market:

1. Based on chlorine: 

  • Chlorine is becoming less and less popular due to possible carcinogenic compounds.
  • The effectiveness of chlorine is very much dependent on its acidity.
  • Chlorine compounds have a pungent odor.
  • The application in water systems is in any case ineffective.
  • Chlorine can be effective for disinfection of production areas.
  • It is mainly used because of its low cost.

2. Based on quaternary ammonium compounds:

  • Quats can work well.
  • However, micro-organisms quickly become resistant, so the concentration and agent must be constantly changed.
  • Quats leave residues in/on equipment.
  • Quats are not always effective, for example Listeria is difficult to kill.

3. Based on alcohol:

  • The duration of action of alcohol is often too short because it evaporates quickly.

4. Based on peracetic acid:

  • Peracetic acid is aggressive and affects machinery, it cannot be used in the long term.
  • Peracetic acid has a pungent odor.

5. Based on hydrogen peroxide:

  • Hydrogen peroxides are generally good disinfectants.
  • Products containing silver nitrate pose a risk of metal in the food.
  • Agents containing peracetic acid are also very aggressive to equipment.
  • Disadvantages can occur from product to product.

Freebac-Clearoxyl belongs to the last group of hydrogen peroxides. It is stabilized using a gel of natural products, including food acids, which converts the hydrogen peroxide into microencapsulated oxygen. Freebac has none of the disadvantages of the above products!

 

 

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688336
info@aquamar.nl